Yesterday, I made Kek Batik and it turned out really well. Here is the recipe, for you to try :)
Bahan-Bahan
200gm mentega
1 tin susu manis (tin kecil)
200gm milo 300gm biskut Marie (patah-patahkan)
Bahan-Bahan
200gm mentega
1 tin susu manis (tin kecil)
200gm milo 300gm biskut Marie (patah-patahkan)
Caranya
Cairkan mentega dalam periuk. Apabila semua mentega telah cair, masukkan susu sedikit demi sedikit sehingga habis satu tin sambil dikacau perlahan tanpa berhenti. Setelah mentega bercampur dengan susu masukkan milo sedikit demi sedikit. Kacau hingga semuanya sebati dan masukkan kacang. Tutup api dapur dan masukkan biskut marie. Gaul hingga rata semua biskut bersalut coklat.Jangan masak bahan tadi lebih dari 10 minit kerana coklat akan keras. Ratakan didalam loyang dan simpan didalam peti sejuk selama 1 1/2 jam sebelum dipotong mengikut suka.
5 comments:
tak bg try ke ur cake? heheh
izmel
Tak cakap awal-awal. Dah habis pon cake tu. Tapi taper boleh buat lagi. Izmel, nak resepi kek mak kau yang sedap tu (Chocolate chip cake) and resepi Kek Cokelat Auntie Yan boleh tak ;p
hehe bley ajer.. dtg la umah bile free.. senang sket nak jot down d resepi ..huhu ne tau kot2 mak aku tgh wat skali ke..
izmel
yeay!~~~ i dapat pun merasa kek tu. sedap... nak lagi!~~~~
See ada orang cakap sedap kek itu. Hurrah!
Post a Comment